četvrtak, 19. srpnja 2012.

Održavanje stambenih zgrada u Livnu


Obilazeći ulaze na stubištima stambenih zgrada u Livnu odmah se da primijetiti da ne funkcionira sloga stanara, zajedništvo i spremnost za održavanje i uređivanje zajedničkih dijelova zgrade.

Zbog toga je potrebno da se osnuje  Stanoupravna firma kao što je nekad bio Siz koja će biti zadužena da stanari izvršavaju svoju dužnost uplate sredstava za održavanje zgrada i zajedničkih djelova zgrada kao i poboljšanje životnog standarda a isto tako da rješava probleme na kvarovima i pronalazi zajedničke stručne partnere koji će rješavati iste. 
Isto tako gore navedena firma treba da vrši kontolu uplata sredstava od strane stanara pa po potrebi vrši pritisak, tužbu ili sankcije da bi se uspostavio red.


 Vaša zgrada zahtjeva ulaganja i održavanje baš kao i vaš stan, skupljajte zajednička sredstva, ulažite, rješavajte nastale probleme i uredite zajedničke dijelove zgrade jer to je vaša kuća! Zbog toga je potrebno da inicirate i podržite aktivnosti na uvođenju reda.

Probleme morate rješavati, redovno održavati zajedničke sastanke i aktivno učestvovati u održavanju zgrade.
Skupljanjem zajedničkih sredstava od najmanje 10 KM mjesečno što nećete ni osjetiti u kućnom budžetu, bez obzira što zakoni nisu još obvezujući može znatno utjecati u otklanjanju kvarova rješavanju nastalih problema i poboljšanju životnog standarda.


Sad je dobro vrijeme da počnete ovu akciju dok cijene usluga nisu skupe, kontaktirajte svog predstavnika stanara i počnite.

Kvarove treba rješavati na vrijeme, svako ignoriranje kvarova može samo  pogoršati stanje, produbiti neizvjesnost što će biti sutra i kasnije zahtjeva još veća sredstva.
Ovo vam pišem sljedeći iskustva, da ako zajednički ne djelujete neki problemi će se teško riješiti ili mogu postati gotovo nerješivi.

Vaš Majstor



Tropske biljke najbolje rastu i pristaju u svijetloj kupaonici

Ukrašavanje kupaonice tropskim biljkama sve je popularniji trend u uređenju interijera jer čak i malo zelenila može stvoriti mnogo živa...