srijeda, 18. srpnja 2012.

Vodomjeri

Kućni vodomjeri


Vodomjeri Ikom i Elster Messtechnik GmbH su najčešći vodomjeri u mreži i namjenjeni su obračunu potrošnje i ugrađuju se najčešće u vanjskoj vodomjernoj šahti.


Standardne ugradbene mjere za promjere cijevi od 1/2", 3/4", 1" do 2"; 
• Za hladnu vodu do 50°C 
• Izvedbe za vodoravnu i vertikalnu instalaciju 
• Moguća ugradnja impulsnog izlaza za daljinsko očitavanje.




Interni ili Kontrolni vodomjeri


Interni vodomjer je jednomlazno, suho, modularno brojilo s magnetnim prijenosom koje se pretežito koristi kao kontrolno i kao brojilo za interni obračun potrošnje. 
Namjenjeno je mjerenju potrošnje hladne (50°C) i tople vode (90°C), a moguce ga je instalirati u vodoravnom ili uspravnom položaju.










Jednostavan za ugradnju, malen, praktičan za očitavanje u bilo kojem položaju, estetski oblikovan, interni vodomjer moguće je jednostavno instalirati na sve nove i postojeće kućne instalacije promjera 1/2" i 3/4".

Izvedba s impulsnim izlazom omogućava primjenu daljinskog očitavanja.


Vodomjer se instalira u podžbuknu kutiju tako da brojčanik bude u ravnini zida, na vodomjer se stavlja ukrasna rozeta dimenzija 137x137 mm ili 150x150 mm

















Interni vodomjer sa ventilom je moguće ugraditi na postojeći ventil tako da skinemo obrtaj ventila i umjesto njega montiramo interni vodomjer sa ventilom i ovakvi vodomjeri postoje sa mogućnošću ugradnje modula za daljinsko očitavanje.



Tropske biljke najbolje rastu i pristaju u svijetloj kupaonici

Ukrašavanje kupaonice tropskim biljkama sve je popularniji trend u uređenju interijera jer čak i malo zelenila može stvoriti mnogo živa...