petak, 20. srpnja 2012.

Novi dokazi o zdravlju vode

Voda je najbolji lijek, pročitajte iskustva naše missice i poznatog glumca!

Iako je bilo poznato Egipćanima, Grcima i Rimljanima – terapeutsko korištenje vode uveliko je zaživjelo sredinom 19. stoljeća, a od svoje draži i postojanosti, nije izgubilo ništa do dana današnjeg. Broj onih koji su svoje zdravlje dobili nazad zahvaljujući samo ispijanju obične vode, nemjerljiv je.

Nuspojava nema, ne iziskuje posebne novce. Voda je najzdravije piće i najjeftiniji lijek. 
*Vlastita iskustva vodenom terapijom prenose nam mladi glumac Adis Omerović i missica BiH za Miss Planete Zemlje Aleksandra Kovačević. 
*Dijabetes, pretilost, tuberkuloza, astma, tahikardija i mnoge druge bolesti mogu se ublažiti ili izliječiti ovom terapijom.

U Japanu je navika piti vodu odmah nakon buđenja. I naučnici su također uvidjeli prednosti te tehnike pa sve više ljekara pacijentima savjetuje – vodenu terapiju. U “Japan’s Sickness Association” – (Udruga bolesnih Japana) hvale samo jednu terapiju – vodenu.

Iza «Vodene terapije» ne stoje zvučna imena, klinike, ljekari, organizacije… već samo presretni praktikanti. Razlog vjerovatno leži u tome što je vodena terapija neprofitabilna. Na njoj se ne može, naime, zaraditi, jer vodu, imamo svi ali nikad nećete vjerovati u efikasnost ove terapije ako ne probate. No, na kraju krajeva, šta vas košta da probate?

Adis Omerović: “Istopio” suvišne kilograme

- Slučajno sam na internetu našao neke članke koji govore o dobrobiti ove jednostavne terapije, odlučio probati i sada sam tu gdje je jesam – mlađi ljepši i zdraviji – kazuje mladi sarajevski glumac Adis Omerović.

- Stvar je u tome da se odmah po ustajanju, dakle na prazan želudac popije oko litar vode ili koliko možete. Prije umivanja, prije pranja zuba, prije ičega. Ništa ne jesti 45 minuta. Nakon toga, možete i vagon hrane unijeti u sebe, ako osjetite potrebu. Nije važno. Meni se lice iščistilo, perut nestala, glavobolje, stomak se istopi… – kaže Adis.

Aleksandra Kovačević: Litar i pol na prazan želudac!

Njegovo mišljenje dijeli i Aleksandra Kovačević. Ona je svojedobno na svjetskom takmičenju ušla među osam najljepših i kada su izbori ljepote u pitanju, za našu zemlju postigla je najveći do sada ostvareni rezultat na izmoru za Miss Zemlje.

Povremeni sam konzument ove terapije budući da je moje zdravlje odlično. Dakle, eksperimentišem povremeno, nekad zaboravim, a iskreno, nekad mi je mrsko piti litar i pol vode. Ustvari, odlučila sam se za količinu od litar. Počela sam u januaru 2010. godine, kada su počele intenzivne obaveze i pripreme oko izbora za miss.

Čula sam da vodena terapija jača imunitet, otklanja stres i budi energiju, a toga mi je trebalo. I ispostavilo se da jeste tako i u praksi. Bitno je samo vodu ispiti odmah po buđenju, i 45 minuta poslije ništa ne jesti. Isprva jeste teško, barem je meni bilo unijeti odmah toliko tekućine u želudac, no, kako sam ubrzo osjetila pozitivne efekte, prilagodila sam se. Nakon dva mjeseca dosljedne prakse, sad samo povremeno uradim taj jutarnji ritual, da preveniram ne daj Bože kakvu bolest. Mogu vam reći i da vodena terapija pomaže kod održavanja tjelesne težine – priča naša ljepotica.

Koliko dugo traje “liječenje”?

Liječenje vodom daje rezultate za “stare” i ozbiljne bolesti kao i za “nova” moderna oboljenja – priznato je kao stopostotno efikasno za liječenje slijedećih bolesti:

1. Hipertenzija (1 mjesec)
2. Zatvor, opstipacija (1 / 2 dana)
3. Dijabetes (1 / 2 sedmice)
4. Rak (1 mjesec)
5. Plućna tuberkuloza (3 / 4 mjeseca)

Ova terapija ako se koristi u kontinuitetu (sa povremenim pauzama) ima pozitivne efekte kod glavobolja, srčanog sistema, brzih otkucaja srca, epilepsije, masnoća u krvi, bronhitisa, astme, TB, meningitisa, bolesti bubrega i mokraćnih organa, povraćanja, gastritisa, dijareje, hemoroida, svih bolesti očiju, bolesti maternice, menstrualnih poremećaja, bolesti uha, grla i nosa.

Ovo liječenje nema popratnih efekata, osim što ćete češće ići mokriti.

Dobro bi bilo da ovo uzmemo za dnevnu praksu tokom cijelog života, a ne samo
dok liječimo bolest. Pijte vodu i ostanite aktivni. Kinezi i Japanci piju vruć čaj tokom jela… ne hladnu vodu. Možda je vrijeme da usvojimo njihove navike pijenja (u malim gutljajima)
tokom jela.

METODA LIJEČENJA

1. Čim se probudite ujutro, prije nego operete zube, popijte 4 x 160 ml
(640ml) čaša vode

2. Operite zube i usnu šupljinu i nemojte jesti ni piti ništa narednih 45
minuta

3. Nakon 45 minuta možete normalno jesti i piti

4. Nakon 15 minuta (koliko je trajao vaš doručak/ručak/večera) nemojte jesti
ili piti ništa narednih 2 sata.

5. Oni koji su stari ili bolesni i ne mogu popiti 4 čaše vode odmah na
početku (dok se ne priviknu) mogu početi tako da popiju odjednom koliko mogu
a onda svakim danom povećavati količinu vode dok ne dosegnu te 4 čaše vode.

6. Ova metoda će pomoći bolesnim, a zdravi će uživati još veće zdravlje

Izvor: Aura/E. Karahmet

Tropske biljke najbolje rastu i pristaju u svijetloj kupaonici

Ukrašavanje kupaonice tropskim biljkama sve je popularniji trend u uređenju interijera jer čak i malo zelenila može stvoriti mnogo živa...