četvrtak, 14. ožujka 2013.

Student izmislio tuširanje bez vode

 
Ohrabren prijateljem koji se rijetko tuširao i poslje višemjesečnog istraživanja južnoafrički student Ludvik Marišane dobio je svjetsko priznanje za svoj izum "Dry Bath", koji omogućava tuširanje bez vode. 
Marišane (Ludwick Marishane), 22-godišnji student Univerziteta u Kejptaunu, izmislio je proizvod nazvan DryBath ("suho kupanje"), gel koji nanesen na kožu djeluje kao voda i sapun. 
Izum, koji je nagrađen godišnjom nagradom za studentsku invenciju, vlo je koristan u Africi i ostalim nerazvijenim dijelovima svijeta u kojima vladaju niski higijenski standardi i milioni ljudi nemaju pristup vodi. 
 Marišane je pojasnio da je na ideju došao jedne zime kada mu je prijatelj rekao da mu se "ne tušira pošto nije bilo tople vode". "Bio je lijen i u jednom je trenutku rekao: 'Zašto neko ne izmisli nešto što bih samo nanijeo na kožu i ne bih morao da se tuširam?'". "Bio je to moj 'eureka' trenutak", rekao je Marišane.            
              

Tropske biljke najbolje rastu i pristaju u svijetloj kupaonici

Ukrašavanje kupaonice tropskim biljkama sve je popularniji trend u uređenju interijera jer čak i malo zelenila može stvoriti mnogo živa...