utorak, 16. travnja 2013.

Pazi kako ciljaš!


Zapadna Evropa je postala veliko ratno polje na kojem se sukobe muški i ženski interesi. Žene počinju uspostavljati pravila koja bi muškarci trebali bez pogovora slijediti.


Nekada su pripadnice ljepšeg spola u pravu ali ponekad ipak pretjeruju. Kako vrijeme odmiče čini se da će uskoro biti nepristojno i politički neispravno tradicionalno i iskonsko muško mokrenje.

 Moguće je da će se muškarce kažnjavati za takvo ponašanje dok se u nekim evropskim zemljama glasno govori o totalnoj zabrani stajanja pored wc školjke. Pobornice takve ideje mogu se susresti u Francuskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj. U tim liberalnim i demokratskim zemljama žene su uspjele prisiliti muškarce da konačno padnu stražnjicom na wc školjku.

Takvim dešavanjima prethodili su masovni protesti. Žene su nosile plakate sa velikim crvenim znakom X iza kojeg je stajao muškarac pored wc školjke. Njihovi povici i parole su varirali u odnosu na zemlju i jezik. Spustite hlače i sjedite!, uzvikivale su Holandjanke, Sačuvajte kapljice za sebe! uzvikivale su Njemice dok su ljute Francuskinje uzvikivale Ne želimo još i prljave lokve na podu naše kupaonice!.
Njihovi motivi za uzbunu nisu bili povezani s penisom, već isključivo sa higijenom. Do sada su njihovi argumenti imali smisla, jer zaista niko ne uživa dok nehotično staje u malene lokvice urina, pa čak ni muškarci. Za higijenske uslove žene mogu okriviti ne samo muškarce nego i majku prirodu koja nije prilagodila muško tijelo ispravnom centriranju pri mokrenju. Ukoliko bi muškarci mokrili pod pravim kutom i pod istim pritiskom žene se ne bi bunile. Takvo što na nesreću muškaraca i žena nije moguće, jer se muško tijelo jednostavno ne uklapa sa wc školjkom.
Jednostavno riješene žene su našle u izglasavanju zakona koji bi natjerao muškarca da sjedne na wc školjku, spusti hlače i mokri. Ukoliko to učini, toaleti bi ostali čisti i sjajni a žene bi mogle uživati u svakom posjetu omiljenoj prostoriji. Moram istaći da su žene, ipak, u krivu. Naglašavam da muškarac koji živi u prosjeku šezdeset i pet godina dnevno mokri skoro pet puta. U toku života muškarac posjeti wc, livadu ili neki mračni ćošak 118 tisuća puta. Podsjećanja radi, muški mokraćni trakt nije kreiran za širenje čistoće i mirisa te je on glavni krivac zapuštenih i prljavih podova toaleta.
Prva nemila činjenica s kojom se žene trebaju suočiti jeste da zalutale kapljice urina nisu raspršene namjerno. Kontrola se muškarcu lako omakne pa tako i koja kap koja počesto završi u boksericama. Prirodni nagon tjera muškarca, ali i ženu, na pražnjenje mokraćnog mjehura ali se kod muškaraca mokraća zadržava u takozvanom mišićnom kanalu koji doslovno isporučuje mokraću. Muškarci to znaju i zbog toga se dugo zadržavaju zamišljeni nad wc školjkom. U tim momentima pokušavaju iscijediti svaku kap kako bi poštedjeli sebe i svoje ukućane neugodnih žutih fleka na savršeno bijelom donjem rublju. Poznati i po svojoj nespretnosti muškarci nažalost žele sačuvati jedno i često unište nešto drugo. Dok umilnim pogledom ispraćaju svaku kap, nježno tresu tijelo. Upravo taj čin dovodi do neželjenog prljanja pločica, poda pa čak i plafona toaleta.
Neke od argumenata moram dodatno pojasniti nekolicini žena koje će možda poželjeti da pročitaju ovaj članak. Svjestan sam da je žensko uriniranje kulturnije i civiliziranije od ovog kojeg sam opisivao, međutim ovakvi opisi se vežu za nemali broj „nesvjesnih“ muškaraca koji jednostavno ne mogu paziti na skupu keramiku toaleta.
 Prije nego nas osudite trebale bi razmisliti o anatomiji. Žene su urednije i čišće jer ih je majka priroda takvim kreirala. Muški ritual mokrenja može se ženama učiniti barbarskim jer je njima za savršenu čistoću potrebna samo maramica. Nažalost, malene maramice ne mogu zadovoljiti muške potrebe i u tome sebi ne možemo pomoći. Ni nas se čak nije pitalo za izbor pri rođenju. Da je, možda bi puno toga bilo drugačije.
Zapamtite, muškarci rijetko prljaju toalet dok mokre, oni prljaju dok stoje i tresu svoje tijelo. Prisiljavanje muškarca da sjedne na toalet nije spas, jer se ne mogu protresti dok sjede. Ukoliko to učini, muškarac dovodi svoj ponos i zdravlje u opasnost. Takve situacije dovode do povreda penisa ili čak infekcije koja dolazi iz opasne unutrašnjosti toaletne školjke. 

Pisoar, savršeno rješenje

Može se činiti da nema spasa, ali je na sreću ne tako davno jedan od vodoinstalaterskih genija kreirao savršeno dizajniran instrument koji efikasno sakuplja urin bez onečišćenja i nepoželjnih lokvi. Ponizno govorim o pisoaru koji je postao svjetlucava porculanska ikona toaleta zapadnog svijeta. Za ženski dio čitateljstva koji možda nikada nije ušao u muški toalet moram opisati ikonu muškog dizajna. Sama porculanska zdjela pisoara je široka koliko i toaletna školjka, smještena visoko iznad poda kako bi bila pogodna za preciznu navigaciju osobe koji stoji pred njim. Važno je napomenuti da se pisoar čisti izuzetno lako uz pomoć vode koja se pušta pritiskom na dugme dok moderniji pisoari puštaju vodu reagirajući na pokrete tijela. Zbog toga svi možemo odahnuti, pisoar je zasigurno spas za sve!

Šteta koju muškarac može napraviti dok sjedi je mnogo veća od nekoliko kapi urina razasutih po podu toaleta. Moram podsjetiti da toaletna školjka primarno i nije kreirana za mokrenje, dok je pisoar savršeno dizajniran za samo jednu toliko nepoželjnu mušku radnju.

Riješene dakle imamo, izmjerimo li jedan zid u toaletu i odredimo li poziciju i ugradimo pisoar problem će biti trajno riješen. Ukoliko u kući imamo malene muškarce njima možemo prilagoditi stolicu ili stepenicu na koju bi stajali dok mokre dok će oni stariji stajati na prstima ali i dalje ispravno ciljati te neće praviti nered.

Tropske biljke najbolje rastu i pristaju u svijetloj kupaonici

Ukrašavanje kupaonice tropskim biljkama sve je popularniji trend u uređenju interijera jer čak i malo zelenila može stvoriti mnogo živa...