četvrtak, 15. studenoga 2012.

Britanski vodoinstalater napravio najbržu WC školjku na svijetu

Colin Furze, 33-godišnji vodoinstalater iz Velike Britanije, napravio je potpuno funkcionalnu WC školjku sa moćnim motorom od 140cc i četiri brzine, skrivenim ispod sjedalice. Vozilo može postići brzinu od gotovo 90 km/h.


Furzeu je trebalo mjesec dana da izgradi neobično vozilo, koje je čak ispunjeno i vodom za sapiranje, a pogonjeno je benzinskim motorom.

"Prilično je strašno voziti sa kotlićem punim vode, budući da otežava gornji dio vozila, a i pokvasim se svaki put kad naletim na neku neravninu. Sjedalica je, također, prilično skliska te je teško održati se na njoj pri većim brzinama, a nije lako ni upravljati", kaže Furze. 

Vodoinstalater Furze, kojeg obično zovu da popravlja ili postavlja WC školjke, odlučio je napraviti super školjku te je, kao osnovu, iskoristio skuter, na koji je pričvrstio čelični ram sa drvenim postoljem, kasnije je ugradio četiri elektronske brzine u ručke te ručni mjenjač maskiran u četku

"Vidio sam kako ih ljudi prave koristeći mopede, ali ja sam odlučio iskoristiti mnogo moćniji motor kako bih mogao ići mnogo brže", kaže Furze, čije vozilo sada dostiže gotovo 90 km/h. 
Raniji rekord držala je školjka zvana Bog Standard, koja je mogla razviti brzinu od 67 km/h. Furzeovo vozilo tek treba proći zvanično mjerenje vremena na trkalištu Shakespeare County u Stratfordu, nakon čega se nada mjestu u Guinessovoj knjizi rekorda.

Tropske biljke najbolje rastu i pristaju u svijetloj kupaonici

Ukrašavanje kupaonice tropskim biljkama sve je popularniji trend u uređenju interijera jer čak i malo zelenila može stvoriti mnogo živa...