petak, 12. kolovoza 2011.

Japanci napravili motor na koji su ugradili zahodsku školjku

Iako motocikl ima ugrađen zahod, ne vozi na ljudski nego na životinjski izmet i otpadnu vodu. Moto-zahodom promoviraju zaštitu okoliša po japanskim gradovima.






Vozači ovog motocikla prije puta ipak moraju obavljati nuždu negdje drugdje, unatoč ugrađenoj školjci. A spremnik se ne može natočiti baš bilo gdje. Vozilo radi na biogorivo, ali zasad ga pokreće samo životinjski izmet i otpadna voda iz kućanstava. TOTO najveći japanski proizvođač kupaonskih potrepština, smatra da su školjka i velika rola papira na motociklu idealan način za promidžbu zaštite okoliša. Zaključili su da je emisija stakleničkih plinova iz kupaonica prevelika te je do 2017. žele prepoloviti. Tijekom listopada motocikl je putovao Japanom, od tvornice TOTO-a u gradu Kokura pa sve do Tokija. Gdje se zaustavio, Toto Toilet Bike širio je poruke o biorazgradivom otpadu i očuvanju okoliša. Onima koji su ga vozili nije bilo dosadno jer motocikl na upravljaču ima i minijaturnu školjku s više funkcija.
Daska na njoj se pomiče gore-dolje pa izgleda kao da školjka govori i zabavlja vozača. Ima i zvučnike i pristup internetu.
Izvor: 24sata.hr

Tropske biljke najbolje rastu i pristaju u svijetloj kupaonici

Ukrašavanje kupaonice tropskim biljkama sve je popularniji trend u uređenju interijera jer čak i malo zelenila može stvoriti mnogo živa...